Ove kesice uglavnom svi bacamo,a kada saznate koliko mogu biti korisne čuvat ćete ih kao zlato!

silikonski gel

Najčešće se pri kupovini obuće u njima nalazi i kesice sa silikonskim gelom jer većina nas misli kako su one beskrorisne ili čak otrovne.

Ali prava istina je da se u njima ne nalazi nikakav otrov nego silicijum dioksid koji iako se ne koristi kao hrana vam može poslužiti u drugim stvarima u kući.

A evo nekoliko načina na kojih ih možete iskoristiti
1. Stavite ih u ranac za trening
Silicijum dioksid koji se nalazi u ovim kesicima je veoma efikasan u upijanju viška vlage zbog čega će vam veoma dobro doći kada je u pitanja vaša oprema za teretanu.Naime za razvoj i razmožavanje bakterije je potrebna vlaga a budući da ove kesice smanjuju vlagu tako će biti i manje bakterija.A manje bakterija znaći i manje neugodnih mirisa.
2. Stavite ih u ormar sa čistim peškirima

Kao i kod predhodnog slučaja silikonski gel će sprjećiti nastanak i razmožavanje vlaga ćime će dovesti do toga da vaši peškiri duže ostaju čisti i zadrže prijatni miris.Ovo je veoma korisno za ljude koje većim čuvaje svoje peškire u kupatilima koja su u većini slučajeva vlažna.
3. Da vam brijač traje duže
Ukoliko koristite brijače za jednokratnu upotrebu i bacate ih odma nakon jedne upotrebe onda ovo vama ne treba.Ali ako koristite ovakve brijače više puta onda je najbolje da poslije upotrebe brijač stavite u plastičnu kesicu sa malo silikonskog gela.Na ovakav način će vaši brijači trajati mnogo duže.
4.Spasite mobilni telefon

Jedan od najefikasnijih načina da isušite morki telefon je da ga stavite u posudu sa rižom.Ovo se koristi jer riža povalači vodu i upija je.Sličan efekat ima i silikonski gel.

5.Sačuvajte novogodišnje ukrase
Kada pakujete novogodišnje ukrase kako bi ih odnijeli u podrom ili negdje drugo u kutiju ubacite i par ovakvih kesica kako bi vaši ukrasi trajali duže i izgledali novije.

6.Sačuvajte fotoaparat

Ukoliko imate skupi fotoaparat ili fotoaparat koji baš volite onda sigurno znate da bi moglo doći do unutrašnje korozije koje bi ga mogle pokvrati a sve uslijed pojave vlage.Zbog toga je najbolje da u torbu vašeg aparata dodate i nekoliko kesica i zaboravite na vlagu.

7. Odmaglite šoferšajbu
U toku zimi svi oni koji imaju automobile znaju kako može biti nervozno kada je šoferšajba zamagljena i da nekada morate čekati 10 minuta i više da ventilacija odradi svoj dio posla.Zbog toga je najbolje da par ovakvih kesica stavite ispod stakla koji će u potpunosti spriječiti maglenje.
8. Sačuvajte fotografije
Kao što svi znamo stare fotografije vremenom propadaju a mnoge od njih nemamo u elektronskom obliku pa bi bilo veoma šteta da propadnu.I za ovo nam može poslužiti silikonski gel koji je u ovom slučaju pravi spas.Samo ubacite par kesica u kutiju gdje držite fotografije i ne brinite jer će vlaga biti manje tako da će vaše fotografije trajati duže.
9.Spasite šminku

Ovo je veoma dobar savjet za sve žene jer dodavanjem silikonskih kesica u nesesere možete sprječiti da višak vlage dospije u vašu šminku i kozmetiku.
10.Otarasite se mirisa starih knjiga

Iako mnogi od onih što čitaju vole ovaj miris neki od nas ga se žete i otarasite.Ukoliko ste jedna od tih osoba onda jednostavno ubacite svoju omiljenu knjigu
u kesu sa silikonskim gelom i ostavite da tako prenoći.Sutra dan će taj miris vjerovatno i nestati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *