Alkalne namirnice

Koje su alkalne namirnice?

Najčešće ćete ćuti za alkalnu dijetu u kojoj je cilj konzumiranje više alkalnih namirnica kao što su voće i povrće i određene vrsta cijelovitih žitarica,koje imaju i nisku kalorijsku gustoću.Zdrava alkalna dijeta preporučuje uravnotežen unos alkalnih i kiselih namirnica kako bi tijelo imalo neutralnu ili pozitivnu pH vrijednost.

Zbog čega je važno da je tijelo u neutralnoj ili pozitivnoj pH vrijednosti? Naime danas mnogi od nas konzumiraju prerađenu hranu i hranu punu šećera.Ako je takva hrana sastavni dio naše ishrane naš organizam se nalazi u kiseloj pH vrijednosti te može doći do razvijanja upale organizma što može dovesti do raznih zdrastvenih problema.Naravno ovom procesu treba dosta vremena kako bi se desio,ponekad je potrebno više od 10 godina.Međutim kako bi neutralisali pH vrijednost u našem organizmu često čujemo kako se preporučuje konzumiranje voća i povrća,odnosno alkalne namirnice.

Moramo napomenuti da većina namirnica koja danas konzumiramo odnosno mlijeko,meso,pšenica,kukuruz i šećer je sa negativnom pH vjerdnošću odnosno to su kisele namirnice.

Zbog toga smo sastavili ovu listu alkalnih namirnica kako biste povratili pH vrijednost organizma

voce i povrce

Primjeri alkalnog voća: jabuka, banana, bobičasto voće, dinja, grožđa, dinja, limun, naranča, breskva, kruška, lubenica
Primjeri alkalnog povrća: epa, brokula, cvjetača, celer, krastavac, kelj,zelena salata, luk, grašak, paprike, špinat
Alkalizirajući Proteini: bademi, kesteni, Tofu
Alkalizacijski zaćini : cimet, curry, đumbir, senf, morska sol

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *