Ovo su četiri pokazatelja da je vaše tijelo puno otrova i toksina!

trcanje

Najčešće uslijed nepravilne ishrane i nedovoljne fizićke aktivnosti,toksini ostaju u našem tijelu što onemogućuje normalno funkcionisanje nekih organa a samim tim i cijelog našeg organizma.

A ovo su najčešći pokazatelji da je vaše tijelo puno otrova i toksina!

Fiziološke potrebe

Ukoliko često odlazite u kupatilo to može biti jedan od pokazatelja da je vaše tijelo puno otrova.Ali zapravo ovo je jedan od najboljih načina na koji se tijelo riješava otrova i toksina jer oni se izbacuju iz tijela,jer bi se u suprotnom vratili u krvotok i izazvali dodatne probleme.Zato pijete što više tečnosti i konzumirajte probiotike kako biste poboljšali digestivni sistem i urinarne funkcije.

Neugodan zadah

Zbog pojave neugodnog zadaha dolazi zbog nakupljenih bakterija na vašem jeziku kao i nemogućnosti jetre da obradi sve toksine.Kako biste se privremeno riješili ovog problema najbolje je da čistite vaš jezik svakodnevno.

Smetaju vam određeni mirisi

Ukoliko vam smeta miris nečijeg parfema,dim ili druge vrste mirisa i aroma,onda najvjerovatnije imate problema sa jetrom koja je u nemogučnosti da se riješi toksina zbog kojih je povećan rad vaših čula te svaki miris može da izazove glavobolju.

Prekomjerna težina

Problemi sa hormonima,nepravilna ishrana i nagomilani toksini u krvi dovode do povečanja masnih naslaga i prekomjerne težine.Naglo debljaje je reakcija organizma koja bi trebala značiti da je vrijeme da se očistite od toksina i otrova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *