Nije prala kosu mjesec dana: Evo šta se dogodilo s njenom kosom

kosa-sampon
Italijanka Margaret Bador je željela saznati šta će se desiti sa njenom kosom ukoliko je ne pere šamponom u roku od mjesec dana.

Prije ovog eksperimenta ona je redovolno prala svoju kosu jer je imala izrazito masnu kosu koja čim postanje prljava potamni.

Najteži period joj je bio tokom prve nedelje što je i očekivala jer je predhodno pročitala i iskustva drugih ljudi na internetu
Moja kosa se jako zamastila,ali to je prestalo već trećeg dana. otkrila je Margaret.U toku eksperimenta ona je vezivala svoju kosu.Nakon dvije nedelje  njena cimerka joj je rekla da joj kosa izgleda kao da je nije prala dva dana.
“Par puta sam kosu oprala čajem od kamilice.Međutim jedino što se promjenilo je to što je kosa ljepše mirisala dok se količina masti nije smanjila.” rekla je Margaret i dodala da se uplašila da se nešto neće dogoditi sa kožom na njenoj glavi.

Na svu sreću ništa se nije dogodilo.Nakon ovog eksperimenta ona je odlučila da ipak želi čistu kosu pa ju je odlučila oprati ali ne šamponom nego sodom bikarbonom.
Napravila je rastvor soda bikarobone i vode u odnosu 3:1 i ovim rastvorom oprala kosu.Ispostavilo se da je ovo pravi potez jer je soda bikarbona pokupila svu masnoću i očistila njenu kosu u potpunosti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *