Prirodni lijek za glavobolju koji je bolji i od aspirina!

Prirodni lijek za glavobolju koji je bolji i od aspirina!

bademi
Glavni sastojak tableta za glavolje je salicin koji se u svojoj prirodnoj varijanti najviše nalazi u dobro poznatom orašastom plodu odnosno bademu.

Glavobolja je jedan od najčešćeg problema sa kojim se suočava moderni čovjek što je najčešće uzrokovano stresom,umorom ili preopterećenjem organizma.

Jedna šaka badema je prirordni aspirin a njegov efekat traje duže i nema nuspojava.

Glavobolja obično počinje od vrata što uzrokuje slabu koncetraciju,razdražljivost i omalaksanost.S obzirom da je glavobolja čest simptom stresa,napetosti,gripa,sinusa i problema s probavom,stručnjaci obično smatraju da je to neugodno pojava i da se treba tretirati kao simptom a ne bolest.

Kako biste se na prirodni način pobijedili glavobolju je da primjenjujete alternativne metode poput meditacije,konzumiranjnem vode,opuštenjem i pravilnom ishranom.Jedna šaka badema odnosno oko 10 do 12 komada je brz i učinkovit prirodni lijek za riješavanje glavobolje.

Bademi sadrže veliku količinu salicina i magnezija,što je veoma važno za bolji protok kisika i hranljivih tvari što pomaže mišićima i smanjuje razdražljivost.

Plod se može jesti sirov ili predhodno da se ostavi da ostoji preko noći u vodi,pa se kao takav može dodati i u raznim jelima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *