Sve što vam je potrebno za zdravu jetru je jedan gutljaj svako jutro!

jetra

Jetra ima veoma važne funkcije u našem tijelu a jedna od najvažnijih je da obnavlja našu krv i da pomaže u radu organa za varenje.Jedan od najčešćih neprijatelja jetre su toksini protiv kojih se ona bori kako bi ih izbacila iz naše krvi.Iz ovoga možete zaključiti da ukoliko imamo zdravu jetru imaćemo i bolje zdravlje,vitalnost,energiju,ljepši izgled i bolje raspoloženje.

Kako bi naša jetra funcionisala što bolje potrebu ju je ćistiti svakih par dana,a u tome će vam pomoći ovaj nevjerovatni prirodni recept koji se priprema samo od dva lako dostupna sastojka.

Ovaj prirodni recept je mješavina jedna supene kašike nerafinisanog hladno cijeđenog maslinovog ulja sa malo limunovog soka.

Najbolje ga je konzumirati ujutru na prazan stomak ili dva sata prije doručka.

Za samo mjesec dana ćete primjetiti pozitivne promjene.Ne samo što će doći do poboljšanja vašeg izgleda nego će nestati i tamni krugovi ispod očiju,vaša će koža izgledati ljepša a izgled podmlađen.Crijeva je funkcionisati kao švicarski sat zbog ćete ćete u potpunosti zaboraviti stomaćne probleme i zatvor.Jednostavno vaše cjelokupno
zdravlje će se poboljšati.
Maslinovo ulje ima veoma snažan efekat na organizam je pomaže u otvaranju kanala jetre i žučne kese.Žuč aktivno učestvuje u procesu varenja i njegova bolja funkcionalnost će ubrzati varenje u našim crijevima.Sličan efekat na organe za varenje imaju limun i brusnica.Maslinovo ulje uvijek čuvajte na sobnoj temperaturi.
Iako je moguće čuvati ga u frižideru,treba napomenuti da na niskim temperaturama postoje mutno.Ali to ne utiče na njegove dobre osobine.

Za limun već svi znamo da je jedan od najboljih izvor vitamina C kao i da ima veliko antioksidativno djelovanje.

Isto tako limun je veoma alkalna namirnica koja doprinosi čišćenju jetre.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *