Bademovo ulje za kosu

bademovo ulje

Foto: http://howrid.com/hair/almond-oil-hair/

Bademovo ulje za kosu

Bademovo ulje sadrži sve hranljive sastojke koje su potrebni kosi kao što su omega 3 masne kiseline,fosfolipidi,vitamin E i magnezij.Korištenjem bademovog ulja vaša kosa će postati jača te će se smanjiti šanse za njeno oštećenje i gubitak.Samo pari kapi bademovog ulja će preporoditi vašu kosu te učiniti je sjajnijom.Najbolje je da koristite čisto bademovo ulje za kosu jer većina brendiranih bademovih proizvoda sadrži veoma male procente bademovog ulja a veći dio naftnih parafina.Namokrite vašu kosu i isčešljajte je.Bademovo ulje sa najbolje upija u mokroj kosi.Koristite češalj kako biste kosu što bolje pripremili za tretman bademovim uljem.

Utrljajte ulje u vlasište.Stavite malu količinu bademovog ulja na dlan u utrljajte u vašu kosu sa posebnim naglaskom na korijen vaše kose.Prstima nježno masirajte ulje u vlasište.Ovaj tretman će vam pomoći u stimuliranju rasta nove kose,obnoviti korijen kose i zaštiti kosu.

Koristite češalj kako bi ulje zahvatilo sve dijelove kose.Česite se od korijena vaše kose pa do vrhova.Budite sigurni da skoro sva kosa upija malu količinu ulja.

Pokrijte kosu.Stavite tuš kapu i neka se ulje absorbuje u vlasište i u kosi oko sat vremena.Ako imate vremena i mogućnosti najbolje je da ostoji preko noći.

Koristite šampon za pranje ulja iz vaše kose.Ako isperete vašku kosu bez šamponiranja,vaša kosa će izgledati veoma masno.Koristite šampon samo jednom.

Isperite kosu.Kada se vaša kosa osuši vaša kosa će izgledati svilenkasta i sjajna.

Ovaj tretman možete primjenjivati jednom nedeljno.Prednosti ovog tretmana je to što će vaša kosa postati jača,mekanija i glatkija.Masiranje vašeg vlasišta će pomoći da se potakne rast kose tijekom vremena.

Isčešljajte suhu kosu sve dok ne postane glatka.Bademovo ulje je veoma dobro za gustu,suhu ili kosu koja je oštećena pod uticajem sunca.Ovo ulje takođe pomaže definirati kovrče.

Utrljajte par kapi bademovog ulja na svojim dlanovima.Samo nekoliko kapi,manje od pola kašike bademovog ulja bi trebalo biti dovoljno kako biste premazali vašu kosu.Nemojte pretjerivati sa količinom bademovog ulja kako biste izbjegli da vaša kosa izgleda masno u ostatku dana.

Povucite prstima kroz vašu kosu.Počnite od sredine vaše kose pa sve do vrhova.Premazivanje donje polovice vaše kose sa bademovim uljem će dovesti do toga da vaša kosa izgleda sjajnije.Isto tako ne zaboravite tretirati i korijen vaše kose kako vaša kosa ne bi izgledala masno.Oblikujte kosu kao i obično.Sada kada ste tretirali kosu bademovim uljem uradite frizuru po izboru.Nanesite dodatno bademovog ulja u toku dana ukoliko je to potrebno.

Korištenje bademovog ulja za kosu je odličan naćin da zaštitite vašu kosu od isušivanja i ispucalih vrhova.Stavite nekoliko kapi ulja na priste i nanesite na ulje sve do samih vrhova kose,nekoliko puta u toku dana kako bi vaša kosa bila jaka i lijepa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *