Dijeta sa kokicama

Dijeta sa kokicama

 

Glavni problem neuspjeha kod mnogih dijeta su grickalice ali ako imate zdravu alternativu koja će vas zasiti,a neće znatno kalorijski unos onda se nemorate bojati neuspjeha.
dijeta sa kokicamauticati na

Šta jesti da dijeti sa kokicama?

Na ovoj dijeti vam preporučujemo konzumiranje zdrave hrane.Jedite više zdravih obroka,umjesto tri glavna.

Fokusirajte se na namirnicama koje sadrže protein,žitarice i mnogo povrća.Komad čistog mesa je dozvoljeno jednom do dvaput u nedelji,ali samo ako je kuhano ili pečeno bez masti.

Trećina porcije neka vam zauzima povrće,salate sa svježim maslinovim uljem a obavezno smanjite ili potpuno uklonite namirnice koje sadrže šećer i veliku količinu soli.

O kakvim kokicama se radi?

Trebate zapamtiti da nisu sve kokice iste.Naprimjer kokice koje se prodaju u kinima nisu iste kao čiste kokice bez ikakvih dodataka.

U ovoj dijeti se koriste samo čiste kokice znaći bez masti,putera i drugih dodataka.

Odaberite kvalitetan kukuruz,po mogućnosti domaći kukuruz.Izbjegavajte pripremu kokicu u mirkovalnoj pećnici jer su tako pripremljene kokice su uglavnom nezdrave i pune skrivenih kalorija.

Jedna šolja običnih kokica ima samo 31 kaloriju i oko 0.5 grama masti.

Ukoliko vam zdosade obične kokice,dodajte svoje začine kao što su cimet,čili,đumbir…

Kako sprovesti ovu dijetu?

Ovakvim zdravim načinom ishrane pridržavajte se tačno 21 dan.Sve grickalice zamjenite kokicama i neka vam stalno budu pripremljene kokice kako ne biste posegli za nekim drugim manje zdravijim namirnicama.

Uz kokice obavezno pijte mnogo vode.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *