Kako se kuvaju jaja

Kako se kuvaju jaja

kuvana jaja
Svako od nas zna kako skuhati jaje,ali kako skuhati jaje koje ima i dobar izgled i okus?Sada ćemo vam otkriti i tu tajnu.Savršeno skuhano jaje bi trebalo biti meko u sredini.Žumance ne bi trebalo imati blijedo žutu boju i obavezno ne bi trebalo biti zelenih tragova između žumanca i bjelanka.Ukoliko se pojavljuje ovi znakovi znaći da ste ga kuhali više nego što ste trebali.

Kako se kuvaju savršena jaja

Nezavisno od toga koliko želite jaja kuhati najbolje je da odaberete lonac koji će sabrati sva jaja a da se pritom ona ne dodiruju.Ali to isto ne znaći i da koristite preveliki lonac u kojem bi jaja imala previše prostora.

U lonac dodajte onokoliko vode koliko je potrebno da prekrijeta jaja sa njime.Ostavite da voda prokuha.A kada voda zakuha može dodavati jaja jedno po jedno sa kašikom.Pazite da ne razbijete jaja.

Kuhajte jaja tačno osam minuta.Onda ih maknite sa ringle i stavite pod mlaz hladne vode.Nemojte ih razbijati odmah nego saćekajte par minuta dok se ne ohlade jer se kod toploj jaja ljuska lakše lijepi za jaje.

To je to,uživajte u kuhanju jaja kada ih budete sljedeći put pravili.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *