Kupila je paradajz ali kada ga je prerezala imala je šta da vidi!

paradajz-foto-ivana-gmo

Beograđanka Ivana M je odlučila da napravi salatu pa je otišla do lokalne prodavnice kako bi kupila paradajz.Međutim kada je počela sa seče paradajz bila je iznenađena onim što vidi.

Naime ona je primjetili da se u jezgru paradajza nalati vjerovali ili ne jagoda.

Za portal „24 sata“ je izjavila da se nije usudila da proba neobičnu „jagodu“ iako je na dodir jezgro bilo mekano,kao i da je bilo prekriveno stinim dlačicama,koje se ne vide na slici jer objektiv njenog fotoaparata nažalost nije mogao da uhvati.Od tri paradajza koja je kupila u dva je našla “dlakave” jagode.

„Ja sam u šoku. Mislila sam da sam kupila paradajz, a onda sam shvatila da nemamo pojma ni šta kupujemo ni šta jedemo. Izgleda da je danas stvarno sigurno samo domaće“, poručuje razočarana Beograđanka.
Kada je novirani kontaktirali Nacionalnu organizaciju potrošača oni su rekli da ne mogu da tvrde o čemu se radi,ali da su ovakve izmjene u voću i povrću najvjerovatnije znakovi da je genetski modifikovano.

„Ovde se sigurno ne radi o starom, organskom zrnu, već je najverovatnije genetski modifikovano. Unutra ne bi trebalo da je zaista jagoda već samo tako izgleda“, objašnjava Goran Papović, predsednik ove organizacije.

Iz lanca radnji u kojoj je naša čitateljka kupila voćku kažu da ne znaju tačno poreklo paradajza, te da je za to zadužen dobavljač.

„Više od pola godine sarađujemo sa istim dobavljačem, i za sad nismo imali ni jednu pritužbu na kvalitet. Ranije smo imali problema sa dobavljačima, ali smo sada jako zadovoljni. Ne znam da li imaju sertifikat da hrana nije GMO“, kaže direktor lanca Goran Dragičević.

(24 sata)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *