Riješite se peruti uz pomoć 5 jednostavnih i prirodnih lijekova!

perut
Mnogi ljudi se stide svoje kose zbog pojave peruti.Ali na svu sreću postoje prirodni lijekovi koji sprječavaju perut i riješavaju ovaj problem.

Ovi lijekovi ne samo što su prirodni i efekasni nego su i dosta jeftiniji od specijalnih šampona protiv peruti koji su pritom i puno hemikalija.
Maslinovo ulje

Maslinovo je ulje je veoma korisno za mnoge stvari a između ostalog je odlično za hidrataciju i čišćenje.Na ringli ili u mikropećnici ugrejte malo maslinovog ulje pa nanesite na područje gdje se nalazi najviše peruti.Nakon sat vremena kosu operite običnim šamponom.
Sok od limuna

Ovo je jedan od najefikasnijih i najboljih lijekova protiv peruti.Samo iscjedite jedan limun i pomiješajte ga sa vodom a nakon toga izmasirajte skalp glave limunovom korom prije nego što ga isperete dobijenim limunovim sokom.
Jabukovo sirće
Pomješajte 60 ml jabukovog sirćeta sa 60 ml vode te tu tečnost prelijte u sprej bocu.Poprskajte kosu a posebno koren sa tim što ćete posebno obratiti pažnju da ne poprskate oči.Nakon toga omotajte kosu sa peškirom i operite kosu običnim šamponom nakon sat vremena.

Soda bikarbona

Utrljajte malo soda bikarbone kada vam je kosa mokra.Ovaj postupak koristite sedam dana umjesto pranja kose šamponom i vidjet ćete da će vasa kosa početi proizvoditi svoje prirodno ulje.A ukoliko se desi da je vaša kosa previše suva onda je to znak da bise trebali korisiti manju količinu sode bikarbone.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *