Maska za lice od meda

Maska za lice od meda

maska od meda

Već svi znamo da je med jedna od najzdravijih namirnica bogata aminokiselinama,mineralima i mnogim zdravim sastojcima koji su bitni za naše zdravlje.

Med sadrži brojne vitamine,a najviše vitamina B i C,kao i folne kiseline koja je osobito važna za trudnice kao i za sve ostale.

Čudesna moć meda je već odavna poznata.Osim što se može koristiti u kuhinji od meda se mogu napraviti i prirodne maske za lice i kožu tijela.

Zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava med je odličan za borbu protiv akni,kao i drugih kožnih bolesti.Ukoliko ste primjetili u mnogim maskama za lice med se nalazi kao jedan od sastojaka.

Ono što je najbolje je to što možete jednu od takvi maski za lice napraviti i kod kuće.

Za ovu masku će vam trebati nekoliko osnovnih namirnica.

1.Isjecidite limun,te takav sok dodajte i pomiješajte sa medom i zobenim brašnom.Dobijenu smjesu dobro promješajte i primjenite na vaše lice.Neka maska stoji oko 10 minuta a onda dobro operite lice mlakom vodom.Ovim tretmanom nećete samo ulješati kožu nego ćete joj omogućiti i zdrav piling.
2.Med,limun i maslinovo ulje su dobitna kombinacija sa suhu kožu.U zdjeli pomiješte tri kašike meda i tri kašike maslinovog ulja a onda dodajte i jednu pasiranu kašastu bananu.Neka ova maska odstoji na vašem licu 30 minuta a zatim operite lice mlakom vodom.

3.Ono po ćemu je med poznat je to što može na jednostavan način pomoći kod znakova starenja.Za ovu masku nije potrebno mješanje sa drugim namirnicama nego jednostavno nanesite med na lice.Prvo potopite malo pamuka u toploj vodi,iscjedite ga i pređite preko lice sa njim kako bi se otvorile pore.Nanesite med na lice i pustite ga da odstoji tako oko 20 minuta a onda ga nježno odstranite toplom vodom nakon ćega ćete oprati lice mlakom vodom kako bi se
pore opet zatvorile.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *