Vodena dijeta

Vodena dijeta

vodena dijeta

Ova vodena dijeta se provodi svaki drugi dan a i veoma je stroga!

Doručak

Velika čaša vode,čaja ili prirodni sok.Nekoliko voća,po mogućnosti kombinirajte različite vrste..Ovisno o dobu godine,najviše vode u jesen sadrže grožđe i citrusi dok u ljeto proljeće to je dinja i lubenica.

Ručak

Velika čaša vode prije jela i poslije jela.Ručak se sastoji od salate od svježeg povrća po želji,sa dodatkom octa,malo ulja,limuna i zaćinima po želji(bez preliva i sosova).Na salatu možete dodati i masline.Možete konzumirati nekonzervirano povrće,iskljućivo svježeartičoke, celer, zelena salatu,mrkvu,repu,paprike,krastavce,luk,kukuruz,paradajz,šparoge.

Užina

Velika čaša vode,čaja ili prirodnog soka.Čaša mlijeka ili jogurta ili 30 grama mladog sira ili jednog voća.

Večera

Popijte jednu veliku čašu vode prije jela ili šolju čaja nakon jela.Jelo se sastoji od 100 grama mesa(pilećeg ili telećeg) ili 150 grama ribe(oslić) ili jedno jaje sa povrćem i voćem.

Napomena Dijetu ne smijete sprovodite u toku cijele nedelje jer će uzrokovati neravnotežu u vašem organizmu.Smijete je primjenjivati svaki drugi dan.I to ne dugotrajno,već samo povremeno.

Važno: Pijete barem osam čaša vode dnevno,a prehrana vam treba biti bogata različitim namirnicama koje sadrže puno vode kao što su voće i povrće.

Za kraj,imajte na umu da nijedna dijete nije apsolutna dobra za vaše zdravlje.Zato prije nego što pređete na novu dijetu dobro bi bilo da se posavjetujete sa liječnikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *