Kupus dijeta

Kupus dijeta

kupus dijeta

Kupus dijeta je jedna od najpopularnijih dijeta na našim prostorima.Ova dijeta je jednostavna i pruža dosta efikasne rezultate.Kod većine ljudi,ova dijeta djeluje pozitivno,pa i slučaju dok držite dijetu nekoliko dana,a poslije toga možemo reći da dobro radi čišćenje organizma.

Priprema

Skuphajte supu od

5 glavica luka
2 zelene paprike
1 ili 2 konzerve paradajza
1 celer
1 velika kupusa
1 kašika sljedećih žitarica i mahunarki,leća, pšenica, ječam i suhi grašak

Dodajte soli,crni biber,stavite peršin i po želji može i ljuta paprika.Dodajte vodu i kuhajte dok povrće ne omekne.

Način upotrebe : Ovu supu možete konzumirati u neograničenim količinama kada osjetite glad.Neki zagovorici ove dijete kažu da što više jedete ovu supu,više ćete i smršati.Sa ovom supom možete jesti i sljedeće

Prvi dan

Svako voće osim banane.Lubenica i dinja su poželjne jer sadrže najmanje kalorija.Zbog toga se jede samo supa i voće.Za piće
se može konzumirati nezaslađani čaj ili kafa i naravno voda.

Drugi dan

Sve od povrća.Povrće možete jesti u neograničenim količinama važno je da se ne osjećate gladni.Izbjegavajte grah, grašak, kukuruz itd.
Za većeru može veliki krumpir sa puterom.Nemojte jesti voće.Nemojte zaboraviti konzumirati i supu.Najmanje jednom dnevno.

Treći dan

Jedite supu,voće i povrće koliko god želite.Nemojte jesti pečeni krumpir.Ako se budete pridržavali ovih uputama za ova tri dana biste trebali
izgubiti oko 2 do 3 kilograma.

Četvrti dan

Pojedite 3 banane u toku dana,supu i pijete nemasno mlijeko koliko god želite.Banane sadrže mnogo kalorija i ugljenhidrata,a isto tako i mlijeko.
Juhu morate jesti i dalje.

Peti dan

Govedina i paradajz.Možete konzumirati 300 grama govedine i šest paradajza.Pokušajte da popijete 6 do 8 čaša vode u toku dane,sa ciljem
kako bi izbacili urinarnu kiselinu iz organizma.Obavezno treba konzumirati barem jednu supu od kupusa.

Šesti dan

Govedia i povrće.Možete da jedete koliko god želite goveđeg mesa i povrća.I supu,svakako.

Sedmi dan

Smeđa riža i povrće.Pijte nezaslađen voćni sok.Možete jesti koliko želite riže i povrća.Obavezno je i konzumiranje supe.

Ukoliko se budete pridžavali ove dijete,na kraju sedmog dana biste trebali izgubiti 4,5-7 kg.Ako ste izgubili više kilograma,napravite pauzu od dva dana prije nego što bi je počeli opet.

Ova sedmodnevna dijeta se može držati onokoliko koliko želite.
Osjećaj lakoće i dodatne energije je dobar razlog da isprobate ovu dijetu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *